MIK A SZABAD GYÖKÖK?

A bőr állapotát befolyásoló tényezők

Szabad gyökök


Ha megnéznénk a szervezet sejtjeinek működését egy nagyon jó minőségű mikroszkóp segítségével, megpillanthatnánk a test legnagyobb ellenségeinek egyikét is - a szabad gyököket. 


A szabad gyökök a szervezet egészséges sejtjeit támadják meg. Átfurakodnak a sejtmembránon, veszélyeztetve, majd végül megsemmisítve annak szerkezetét, illetve működését. Az úgynevezett oxidációs reakció során egy szabad gyökből egyre több keletkezhet, amelynek káros hatásai a bőr állapotának romlása és öregedése. Ennek jelei az apró ráncok, egyenetlen és fakó bőrszín., illetve a bőr ellenálló képességének és ruganyosságának elvesztése. Az oxidáció más betegségek, így például a szívbetegségek vagy a rák kialakulásának is okozója lehet.

Ugyanilyen oxidációs folyamat hatására barnul be a lehámozott alma, illetve ez a reakció okozza a rozsdásodást is.

A szabad gyökök okozta károsodás illusztrációja

antioxidáns

antioxidáns

Mik a szabad gyökök?

A szabad gyökök a testünkben megtalálható oxigén molekulák. Az oxigénatom stabil változatában nyolc elektron található meg.

A szabad gyökök esetében ezzel szemben a nyolc elektron valamelyike hiányzik. Amikor egy szabad gyök elektront bocsát ki vagy szakít le más atomról, újabb szabad gyök jön létre.

Az érintett vegyület ezután ugyanezen a folyamaton megy keresztül, így egyre több instabil vegyület keletkezik.Ennek a láncreakciónak az eredményeként szervezetünk bármelyik sejtje károsodhat, akár DNS-ünk is. Idővel ez a károsodás kihathat a sejtek önmegújító képességére, így a bőr idő előtt öregedni kezd.

Antioxidánsok: A szabad gyökök semlegesítői

Az antioxidáns jelentése: oxidáció elleni

Ezek a vegyületek képesek felvenni a harcot a szabad gyökökkel és a bőrünket és egészségünket veszélyeztető oxidációs folyamatokkal szemben.
Antioxidánsnak
nevezzük az olyan oxigénmolekulákat, amelyek rendelkeznek egy plusz elektronnal. Ezek a vegyületek magukhoz vonzzák a szabad gyököket, átadják nekik leszakítható elektronjukat, és visszaváltoztatják őket normális oxigénmolekulákká, ezzel semlegesítve őket. A folyamat során azonban az antioxidáns molekulák oxidálódnak, ezért van szükség az antioxidáns-források folyamatos pótlására.

Természetesen előforduló antioxidánsok
természetes antioxidáns
Külső antioxidánsok
-szuper-oxid-dizmutáz (egy, a sejtekben megtalálható -A-,C- és E vitamin enzim, amely semlegesíti a szabad gyököket)

- Bizonyos ásványi anyagok, például a - Glutation (aminosav, amely részt vesz a méregtelenítésben
szelén és a cink
megvédi a szervezetet a dohányzás, illetve a sugárzások káros hatásaitól
szőlőmag-kivonat, kurkuma
zöld tea, zöldségek, gyümölcsök

A szabad gyökök elleni harc

A legjobb szabad gyökök elleni stratégia, ha több szinten vesszük fel ellenük a harcot:

Válasszon olyan Artistry bőrápoló termékeket, amelyek helyi antioxidáns összetevőket tartalmaznak, ezáltal megnövelik a bőr napsütéssel és szennyező anyagokkal szembeni védekező képességét

Válasszon olyan termékeket, amelyek tartalmazzák az Artistry Defense Complex 4.0-t.

Étkezzen egészségesen, fogyasszon sok nyers zöldséget és gyümölcsöt.

Fogyasszon vitaminokat és étrendkiegészítőket, amelyek hatékony antioxidánsokat tartalmaznak, így kiegészítik a testünkben természetesen végbemenő antioxidáns-termelést és megállítják a lecsökkent antioxidáns-előállítás következtében végbemenő öregedést.

antioxidáns bomba

*

Artistry Youth Xtend kollekció

Ön elmúlt már 30?  Az Artistry Youth Xtend arcápoló öregedésgátló szett azoknak a nőknek ideális megoldás, akik már tudják, hogy 30...