A SZÉP BŐRÉRT

A ráncok kialakulásának okaiA legjobb tippek a szép bőrért
Szerző: Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
Artistry YouthXtend bőrpuhító arctej-tonik
Az egyik leggyakoribb bőrbetegségek közé sorolható az aknés megbetegedés. 

Bár a tévhitek a tinik betegségének tulajdonítja, nem feltétlen csak ez a korosztály a veszélyeztetett. A bőr ezen betegsége kezelhető, és meg is előzhető!


Az akne legtöbb típusa elkerülhető, illetve a tünetek kordában tarthatók az alábbi életviteli technikák elsajátítása révén:

1. A problémás részeket enyhe arctisztító tejjel mossa le.


A bőrradírok, pórusösszehúzó készítmények és az arcmaszkok nem ajánlottak, mert a bőr irritálásával ronthatják az akne tüneteit. A túlzozz arcmosás, dörzsölés szintén bőrirritációt okozhat.

Ha hajlamos a hajvonal mentén az akne kialakulására, mosson gyakran hajat.


2. Próbálja ki az akne ellenes készítményeket, ezáltal csökkentve a bőr zsírosodását és elősegítve a hámlást.

Keresse a benzoil peroxid vagy a szalicilsav hatóanyagú készítményeket.

Artistry Youthxtend arctejekkel (zsíros, aknés bőrre)3. Kerülje az irritáló anyagokat! 
Valószínűleg érdemes kerülnie az olajos, vagy zsíros kozmetikumokat, naptejeket. Használja a vizes alapú vagy zsíros bőrre való kozmetikumokat. Egyes embereknél a napfény súlyosbítja az aknet.


További bizonyos az akne kezelésére szolgáló készítmények érzékenyebbé tehetik bőrét a napfény iránt. Kérdezze meg orvosát, hogy az ön akne ellenes készítménye okoz e ilyen fotoszenzititációt, és ha igen, kerülje a napfényt, illetve használjon napvédő krémet, ami ne tömíti el a pórusokat.


Artistry bőrszépítő szérum


4. Figyeljen rá, hogy mi ér az arcához!


Gondoskodjon arról, hogy a haja ne lógjon ar arcába. Ne támassza arcát kezeire, illetve ne érintse a telefont az arcához. A szoros ruházat, kalap, sapka, főleg ha még izzad is alatta, szintén problémás.


Az izzadság, a szennyeződés és az olaj is hozzájárulhat az akne kialakulásához.


5. Ne nyomkodja a pattanásokat!


A pattanások nyomkodása fertőzéshez, hegesedéshez vezethet. A legtöbb esetben az akne az ilyen beavatkozások nélkül is letisztul. Ha viszont nem, akkor forduljon bőrgyógyászához.

*

Artistry Youth Xtend kollekció

Ön elmúlt már 30?  Az Artistry Youth Xtend arcápoló öregedésgátló szett azoknak a nőknek ideális megoldás, akik már tudják, hogy 30...