Tuesday, April 9, 2019

KÉMIAI HÁMLASZTÁS


Glikolsavas

A kezelés során a 70%-os glikolsavat applikátor segítségével visszük fel a hámlasztandó
bőrfelületre. A hámlasztó savat a bőrelváltozás és a beteg bőrtípusának függvényében hagyjuk fenn hosszabb, rövidebb ideig. Az első alkalommal ez 2 perc, amit a későbbi kezelések során 1-1 perccel növelünk.

A megfelelő idő elteltével a savat közömbösítő oldattal lemossuk, hidratáló, fényvédő krémet
alkalmazunk.

A hámlasztás (kezelés) után előfordul enyhe bőrpír és kisfokú égő érzés, ami rendszerint pár óra
alatt megszűnik.

A kezeléseket érdemes 6-8 alkalommal megismételni egy hetes szünetekkel.

Egy év alatt 6-8 kezelésből álló hámlasztó kúra javasolható a kívánt hatás elérése és fenntartása érdekében.
A kezelések alatt a 12%-os glikolsavas krémet már nem szabad használni, a kúra alatt és utána több
hétig nagyon fontos a szigorú fényvédelem, 50+ faktorú fényvédőkrém rendszeres használata.

A glikolsav egy gyümölcssav, ami az AHA (alfa-hidroxisav) csoportba tartozik. Az egymást követő
különböző koncentrációjú savval végzett hámlasztás.

A hámlasztás során kíméletesen leoldjuk az öregedés és fénykárosodás következtében megvastagodott, elhalt hámsejtekből álló réteget. Ennek következtében javul a bőr textúrája, tónusa, fokozódik a bőr természetes vízmegkötő képessége, ezáltal hidratálttá, teltebbé válik, s csökken az apró ráncok mennyisége. A bőr érezhetően simává, puhává és láthatóan ragyogóbbá válik. A kezelés segít a fénykárosodás jeleinek enyhítésében, az apró pigmentfoltok halványításában is. A glikolsavas hámlasztás kitisztítja a pórusokat, így hasznos segítséget jelent a zsíros, aknés arcbőr kezelésében is.

 hámlasztást az indikációnak megfelelően az arcon, a nyakon, a dekoltázsban és a kezeken egyaránt el lehet végezni. A kezelést összesen 6-8 alkalommal ajánlott végezni 8-14 naponta ismételve, melynek során egyre töményebb savat használunk.
 Mivel csak a hám felületes rétegeit oldjuk le, nem képződik hámfosztott terület, tehát nincs sebesedés, sőt látható hámlás sem.
A kezelés teljesen fájdalommentes, s néhány óráig tartó enyhe alapozóval azonnal elfedhető bőrpíron kívül egyéb látható következménye nincs.
A hatás az ismétlések számával egyre kifejezettebbé válik.

A hámlasztás eredményeként az otthoni bőrápoló készítmények jobban beszívódnak, s jobban ki tudják fejteni hatásukat. 


Youth Xtend bőrápoló rendszerA glikolsavas peeling kitűnően kombinálható egyéb kozmetológiai beavatkozásokkal, például
dermaroller kezeléssel, mezoterápiával vagy ráncfeltöltéssel.

Triclorecetsavas (TCA) hámlasztás

Ez egy erősebb savval végzett inkább közepes mélységű hámlasztás.
A hámlasztás során kicsit mélyebb rétegig roncsoljuk a hámot, ami nemcsak a hámfelszín megújulásához vezet, hanem a kötőszöveti rétegben is serkenti a kollagén rostok termelődését, tehát egy igen hatékony ránctalanító kezelés. A nem túl mély aknés hegek ugyancsak elsimulnak ennek hatására. Az arcon gyakran terhesség után, vagy hormon tartalmú fogamzásgátlók hatására megjelenő májfoltok gyakran nehéz terápiás problémát jelentenek, de TCA hámlasztás az ilyen esetekben is hatékony lehet. Ezt követően 4 alkalommal, 8-14 naponta ismételve végezzük a napfényszegény hónapokban. A kezelés nem igényel érzéstelenítést, de kb. 1-2 perces behatási idő alatt erős égő, csípős érzés tapasztalható. Ezután az arcon bőrpír látható, s a bőr feszülni kezd, ami másnapig fokozódik. Ezután megindul egy látványos lemezes hámlás, mely alatt a megújult bőr látható (sebképződés nincs!)
Ezt a hámlást nem lehet semmivel hatékonyan elfedni. Általában 3 nap után befejeződik a hámlás, utána ismét lehet közösségbe menni. Mivel az új bőr erősen fényérzékeny, nagyon fontos az otthonra előírt kezelést, tehát a megfelelő krémek használatát és a szigorú fényvédelmet betartani.


enyhe peelinghez
Artistry Intensive Skincare
Az Image Skincare többféle peeling oldatot kínál a különböző bőrproblémákra. Minden peeling forradalmi, aloe vera alapú és gél állagú, mely egy lépésben védi is a bőrt. Személyre szabva peeling 3 szinten egyszerűség a kémiai peelingezés művészetében. Az Image 3 szintű peelinget kínál, lehetővé téve a személyre szabott kezelési sorozat kialakítását, kezdve a felszíni kezelésektől, haladva a mélyebb peeling szintig.

Az 1. szint felszíni hámlasztás, a páciens számára relaxáló, bőrfiatalító és helyre állító hatással.
A 2. szint közepes peeling, melynek célja a feszesítés, világosítás és a ragyogó bőr.
A 3. szint a mély peeling, az orvosi szintű beavatkozás. Hiszünk abban, hogy a peelingezés olyan, mint amikor létrára mászunk.

Mindig az enyhe peelingekkel indulunk, és fokozatosan haladunk a 3. szintig. A bőr peelingje nagyon hasonlít az edző termi munkához. Senki nem tudja lefutni a maratont, ha előtte nem futja végig az utcát. Ugyanez a filozófia igaz a kémiai hámlasztásra.Nem kezdhetünk TCA savazással, ha előtte nem készítettük elő a bőrt a napi szinten használatos készítményekkel, illetve a felszíni peelinggel.               Összegfoglalás


Bőrünk hámrétege folyamatosan cserélődik, de az életkorral ez a ritmus folyamatosan lassul. A szaruréteg megvastagodása mellett a légszennyezés, a pára pórusokat eltömítő hatása is hozzájárul ahhoz, hogy a bőr veszít nedvességtartalmából és csökken a bőrlégzés. A felső, elhalt hámréteg eltávolításának legegyszerűbb módja a mechanikai hámlasztás gyógynövényes hámlasztás, kémiai hámlasztás, és a mikrodermabrázió.
Ezek elsősorban kozmetikai kezelések, kozmetikai hatóanyagokkal együtt szép eredmények érhetők el.
Ajánlom azoknak a szépülni vágyó hölgyeknek és uraknak, akik a tűszúrásoktól és radikális hámlasztó technikáktól tartanak, azonban fiatalos, szép bőrt szeretnének.

Az Artistry Intensive Skincare a kémiai hámlasztás kíméletes alternatívája, amely puhább, ragyogóbb és kellemesebb érintésű bőrt eredményez.

Kíméletesen lehámlasztja a bőr felszínén lévő elhalt sejteket, a hagyományos kémiai hámlasztásnál tapasztalható irritáció nélkül.
Már hat hét elteltével csökkenti az apró ráncok megjelenését és az öregedési foltokat.
Amerikai szabadalommal védett természetes gombaenzimet tartalmaz. A Mucor Miehei igazodik a bőr természetes ph-szintjéhez.*

Artistry Youth Xtend kollekció

Ön elmúlt már 30?  Az Artistry Youth Xtend arcápoló öregedésgátló szett azoknak a nőknek ideális megoldás, akik már tudják, hogy 30...