Friday, February 12, 2016

Új ránctalanító módszer

Új ránctalanító módszer kifejlesztésén dolgoznak a kutatók, mely során az idegek elfagyasztásával próbálják kisimítani a páciensek homlokán jelentkező ráncokat. Ha az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Hatósága jóváhagyja, ez a módszer helyettesíthetné a botoxos illetve a Dysport poroldatos injekciókezeléseket, melyek az arcizmok időszakos lebénításával simítják ki a ráncokat.


Ez a ránctalanító eljárás teljesen méregmentes, de ugyanolyan hatékony, mint a korábbi módszerek - számolt be róla Dr. Francis Palmer, a Los Angeles-i Dél-Kaliforniai Orvosi Egyetem arcplasztikai sebészetének igazgatója, az új módszer egyik kidolgozója.


A csupán tizenöt perces kezelés alkalmával az orvosok - helyi érzéstelenítés mellett - pici tűk segítségével lefagyasztják a homlokon átfutó idegeket, ezáltal azok nem továbbítanak jeleket és ellazítják azokat az izmokat, amelyek a vízszintes és függőleges homlokráncokat okozzák. Bár az ideg gyorsan visszanyeri a normál testhőmérsékletét, a hideg időszakos "sérülést" okoz rajta, ezáltal a hatása annyi ideig lesz érezhető, mint egy botox-kezelésnek, vagyis nagyjából 3-4 hónapig.

A kísérletek során 31 jelentkezőn próbálták ki az új ránctalanítást, leggyakoribb melléhatásként fejfájás és a bőrpirosság fordult elő.

Dr. Brian Zelickson, a minneapolisi Minnesota Egyetem bőrgyógyásza szerint ígéretes az új módszer, de további kutatások szükségesek ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire tartós az eredménye, illetve, hogy valóban nem okoz-e maradandó károsodást az idegekben vagy izmokban. Zelickson úgy véli, ez az új eljárás főleg azok között lesz népszerű, akik a botox-kezeléshez hasonló eredményre vágynak, de idegenkednek attól, hogy bármilyen vegyi anyagot fecskendezzenek beléjük.

Forrás: betegszoba.hu

*

Artistry Youth Xtend kollekció

Ön elmúlt már 30?  Az Artistry Youth Xtend arcápoló öregedésgátló szett azoknak a nőknek ideális megoldás, akik már tudják, hogy 30...