Saturday, October 17, 2015

Szérum vagy arckrém?


Válasszon bőrének megfelelőt!
Na de melyiket?
Szüksége van egy nappali és egy éjszakai bőrápolóra. Igen, bőrápolóra, mert már ezek sem biztos, hogy simán krém névre hallgatnak. Az biztos, hogy éjszakára, amikor a bőre is pihen, érdemes a regenerálódását fokozó készítményeket választani. Ezek többnyire hatóanyagban is gazdagabbak. Azért „vastagabbak”, „nehezebbek”, mint nappali társaik, mert több zsíros összetevőt tartalmaznak, amelyek leginkább arra hivatottak, hogy bezárják a bőr mélyébe a nedvességet. Ezért – bár sokukon az szerepel, hogy „minden bőrtípusra” – zsírosodásra hajlamos, pattanásos bőr esetén, illetve ha nagyon száraz a bőre, akkor inkább olyan éjszakai krémet válasszon, amely kifejezetten az ön bőrtípusa számára készült.

Különböző rituálékkal fokozhatja a táplálókészítmények hatását. Akkor lesz igazán hatásos, ha egy kis „arcfitnesz” keretében dolgozza a bőrbe. Könnyedén paskolja a bőrét legalább 5-10 másodpercig, az arcon és a nyakon az egész tenyerét, a szeménél az ujjvégeit használva.A nappali készítmények hosszasan érintkeznek a bőrével, mintegy védőpajzsként működnek egész nap a környezeti hatásokkal szemben, és még sminkalapot is nyújtaniuk kell. A hidratálók elsődlegesen a bőre vízháztartását javítják. Ezzel persze simábbá is teszik az arcodat, hiszen az aszalt szilva felszíne is simábbá válik, ha vízbe áztatod. Ha szárazabb a bőre, akkor egyszerűen nem elég egy könnyű hidratáló, mert a bőre lipidháztartását is segítenie kell, ha ráncokkal is küzd, akkor figyeljen a feliratra:ránctalanító nappali krémre lesz szüksége.

Hadd oszlassak el egy tévhitet! Sokan egész fiatalon feszesítő krémeket használnak, és azt gondolják, hogy majd csak idősebb korukban lesz szükségük a ránctalanítókra. Ám ez tévedés.
A ránctalanító készítményeket az első ráncocskák megjelenésétől érdemes használni, tehát akár a húszas évek végétől is. A feszesítő- vagy liftingkészítmények a korosabb bőr számára készülnek, amikor már nemcsak a ráncok jelentenek problémát, hanem a bőr petyhüdtsége, megereszkedése is. Ilyenkor a kollagénrostok és a sejtek közötti állomány regenerálódását kell segítenie a termékeknek.

Már megszoktuk, hogy az igényesebb arckrémek és szérumok otthoni használat során is olyan eredményt produkálnak, mintha egy komplett kozmetikai kezelésen vettünk volna részt. Az igazán jó arckozmetikum úgy készül, hogy már nincs szükség rá, hogy ultrahangos készülékkel dolgozzuk az arcápolót a bőrbe, mert enélkül is tökéletesen beszívódik a bőrünk legmélyebb rétegeibe is.
Ilyenek az Artistry kozmetikumok is, melyek főként otthoni használatra készültek, de kozmetikusok is előszeretettel használják arckezelések során, meggyőző eredményeik miatt.

Az érzékeny bőrűek gyakran esnek abba a csapdába, hogy nem különböztetik meg a gyártók, hogy száraz vagy zsírosodásra hajlamos bőrre javasolt-e elsősorban a készítményük. Az arctisztító megválasztásánál ezek a tulajdonságok különösen fontosak. Csakis bőrtípusunknak megfelelő arctisztítót válasszunk, és érdemes betartani reggel és este is a minimum 3 lépésből álló arcápolási rutint. Tisztítás, tonizálás, hidratálás.


Koncentrálva


Bár ma még nem minden nő használja őket rendszeresen, hidd el, hogy a szérumok„varázserejére” önnek is szüksége van. A szérum mindig koncentrált hatóanyagot tartalmaz. Ennek megfelelően kis mennyiségben kell használni az arc egészén, vagy csak egyes területein, mint a szem és/vagy a száj környéke. Az adagolást könnyíti a pumpás kiszerelésük. Ez a forma biztosítja azt is, hogy még az érzékeny összetevők is megőrizzék a szavatosságukat, hiszen a készítmény így nem érintkezik levegővel, és a kezeddel sem viszel bele semmilyen szennyező anyagot. A szérumcseppeket az ujjbegyeddel vidd fel, és könnyedén simítva, ütögetve juttasd a bőrbe. Akár nappali, akár éjszakai változatot használ, előtte tisztítsd meg az arcodat. Többnyire a krém előtt kell felkenni, illetve némelyiket önállóan is alkalmazhatja. Ilyen a Luminesce újdonsága, a magas hatóanyag tartalmú emberi őssejt technológiával készült sejtfiatalító szérum, mely segítségével az esti órákban is frissnek tűnhet az arca. Nyilván ön is észrevette, hogy a bőre is elfárad a nap végére, egészen egyszerűen nyúzottá válik a külső. A fényvisszaverő részecskéknek köszönhetően a felvitelt követően máris simábbnak tűnik az arca, mivel optikailag csökkenti a ráncok mélységét. A bőr saját kollagéntermelését rekordidő alatt aktiválja, mindössze két órának kell eltelnie a felvitelt követően. Fontos, hogy ne masszírozza be a bőrödbe, csak lágyan simítsa el a felszínén.


Az én két kedvenc szérumom:

Ha még kezdő arcápoló vagy, és nincsenek extra bőrproblémáid, de igényes vagy és szereted megadni bőrödnek a legjobbat, akkor az Artistry arcápolói a tökéletesek számodra.
Mindkét szérum megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek, paraben és PEG mentesek, nem tartalmaz irritáló, allergén anyagokat, és állatokon nem tesztelték őket.*

Artistry Youth Xtend kollekció

Ön elmúlt már 30?  Az Artistry Youth Xtend arcápoló öregedésgátló szett azoknak a nőknek ideális megoldás, akik már tudják, hogy 30...