Monday, October 12, 2015

Natúr kozmetikumok

A szépség forrása a TERMÉSZETESSÉG
naturkozmetikum


Manapság egyre többen választunk tudatosan kozmetikumot:


nem csupán egy hatékony és bőrbarát szépségápolási terméket szeretnénk: a természetesség, az alapanyagok minősége, származási helye, és kíméletes feldolgozása is szerepet játszik, mikor leveszünk egy krémet a polcról.
A valódi natúrkozmetikumok megfelelnek ezeknek az elvárásoknak:
Előnyben részesítik a biogazdálkodásból és ellenőrzött vadgyűjtésekből származó, nagy hatékonyságú növényi alapanyagokat
Mellőzik a mesterséges szín- és illatanyagok, ártalmas szintetikus tartósítószerek (pl.: parabének), PEG-származékok, kőolajszármazékok (pl.: paraffin) és ásványi olajok, agresszív kémiai tenzidek (pl.: SLS), káros alumíniumsók és génmanipulált anyagok felhasználását
Támogatják a méltányos kereskedelmet (Fair Trade)
Nem végeznek állatkísérleteket, nem használnak fel állati kivonatokat
A természet rendkívül értékes hatóanyagok kimeríthetetlen forrása.
A hatékony natúrkozmetikumok alapját új generációs növényi alapanyagok és innovatív hatóanyag-komplexumok adják. A természetes készítmények kiváló minőségének eléréséhez hosszú évek tapasztalata, a gyógynövények és növényi illatanyagok, a speciális gyártási eljárások minden részletre.
bio kozmetikum


MI IS AZ A MINŐSÍTETT NATÚRKOZMETIKUM?


A valódi natúrkozmetikumok természetes eredetű, növényi alapú bőrápoló készítmények, melyek nem tartalmaznak potenciálisan egészségkárosító vegyi anyagokat. A főleg biogazdálkodásból és ellenőrzött vadgyűjtésekből származó értékes növényi olajokat, viaszokat és zsírokat, gyógynövény kivonatokat, illóolajokat és innovatív hatóanyag-komplexumokat kíméletesen dolgozzák fel, így azok megtartják értékes tulajdonságaikat. Ezek a bőrrokon anyagok nemcsak hatékonyan ápolnak, hanem a bőr természetes funkcióit támogatva hosszú távú eredményt biztosítanak. A magas minőséget a biogazdaságok gondossága, a gyártók több évtizedes szakértelme, és a legfrissebb kutatások garantálják.
bio arcápolás

Egészségünk és környezetünk védelme érdekében egyre gyakrabban választunk tudatosan kozmetikumot. A modern natúrkozmetikumok megfelelnek a mai kor elvárásainak: ugyanolyan hatékonyak, mint konvencionális társaik, innovatívak, könnyen kenhetők, kíméletesek, finom az illatuk, gyorsan felszívódnak, és nem terhelik a szervezetet potenciálisan egészségkárosító vegyi anyagokkal. Az arc és testápolástól kezdve, a smink termékeken keresztül a természetes hajfestékekig a natúrkozmetikumok széles skálája elérhető, teljesen lefedve a hagyományos kozmetikumok kínálatát. Ennek köszönhetően a natúrkozmetikumok mára igazán közkedveltté és divatossá váltak. A gyártók rengeteg innovatív készítményt kínálnak, melyek nem nélkülözik a szükséges luxust sem.

MIT NEM TARTALMAZNAK?

természetes arcápolás
Sok márka – tévesen – natúrkozmetikumként terjedt el a köztudatban, csupán azért, mert az agresszív szintetikus anyagok és kőolajszármazékok mellett némi természetes anyag is megtalálható termékeikben.

A valódi, minőségi natúrkozmetikumok valóban tiszták és nem tartalmaznak:
kőolajszármazékokat, ásványi olajat (pl. paraffin, szilikon), melyek eltömítik a bőrt, és nem hagyják lélegezni, a hatóanyagok nem juthatnak be a bőr mélyebb rétegeibe
mesterséges szín- és illatanyagokat, melyek allergiás reakciókat válthatnak ki
szintetikus tartósítószereket (pl. parabének), melyek bőrirritációt, allergiát okozhatnak, rákkeltő hatásúak lehetnek
PEG származékokat (pl. PPG, Ceteareth stb.), melyek áteresztővé teszik a bőrt, így a káros anyagok könnyebben felszívódnak
SLS-t, agresszív kémiai tenzideket (pl: szulfátok, foszfátok), melyek leoldják a bőr természetes védőrétegét, bőrizgató, nyálkahártya károsító, mérgező és rákkeltő hatásúak lehetnek
káros alumíniumsókat, melyek eltömítik a pórusokat, és gátolják a szervezet méregtelenítését, rákkeltő hatásúak lehetnek
génmanipulált anyagokat, melyek hosszú távú hatásai még nem tisztázottak, de sok érv szól ellenük
állati kivonatokat
instantly ageless

KÉNYEZTESSE BŐRÉT A TERMÉSZET ÉRTÉKES KINCSEIVEL!


A natúrkozmetikai gyártók elkötelezettek az ökológiai és szociális felelősségvállalás iránt. A természet kizsákmányolásának elkerülése érdekében a főbb alapanyagokat maguk termesztik. A távoli területek egzotikus alapanyagait - a harmadik világ termelőit segítve – méltányos kereskedelemből (Fair Trade) szerzik be, ahol a foglalkoztatottak tisztességes fizetést kapnak. A nyersanyagokat környezetbarát technológiákkal dolgozzák fel, és számos márka újrahasznosítható csomagolásban hozza forgalomba biológiailag lebomló termékeit. A natúrkozmetikai vállalatok elutasítják az állatkísérleteket, a termékeket és a hatóanyagokat sem az előállítás, sem a termékfejlesztés, sem pedig a bőrgyógyászati vizsgálatok során nem tesztelik állatokon.
A natúrkozmetikumok használatával mi is sokat tehetünk környezetünk megóvása érdekében!

 jeunesse natúrkozmetikumok

A MINŐSÍTÉS JELENTI A GARANCIÁT
Minősített natúr- vagy biokozmetikumról akkor beszélhetünk, ha a készítmény összes alapanyagát, gyártását, csomagolását stb. egy arra hivatott minősítő szervezet, saját kritériumrendszere szerint ellenőrzi. Amikor egy készítményben rendkívül magas a bio összetevők aránya biokozmetikumnak nevezhetjük. Több nemzetközi szervezet is létezik, amely a forgalomba kerülő natúr- és biokozmetikumokat minősíti. A logó garantálja, hogy a termék megfelel a minősítés kritériumainak.


ARCÁPOLÁS 4 LÉPÉSBEN!

Szépségtippek a ragyogó bőrért
Jeunesse arcápolás

1. Tisztítás
Legyen bőrtípusunknak megfelelő, alapos, mégis kíméletes. A szennyeződések és anyagcseretermékek (pl. faggyú) eltávolítása támogatja a bőr természetes regenerációját, és segíti az arcápolási termékek hatóanyagainak felszívódását. Tetszés szerint választhatunk arctejet, lemosó gélt vagy tisztító folyadékot.

2. Erősítés, tonizálás
Ez a lépés nélkülözhetetlen a természetes, bársonyos bőr kialakításához: felkészíti a bőrt az ápoló termékek használatára és kiteljesíti azok hatását. Az optimális felszívódás – ezáltal a legjobb hatás – érdekében, ajánlott még a tonizáló termék teljes felszívódása előtt felvinni a napszaknak megfelelő ápoló krémet, így a bőr még jobban tudja hasznosítani az ápoló összetevőket, és mindkét készítményből sokkal kisebb mennyiség is elegendőnek bizonyul. Tetszés szerint válasszunk arcvizet, tonikot, gélt vagy emulziót, melyek a különböző bőrigényeknek megfelelően fertőtlenítő, pórusösszehúzó, erősítő, feszesítő vagy hidratáló hatású lehet.

3. Nappali védelem
Napközben bőrtípusunknak megfelelő, intenzív védelmet biztosító arcápoló szükséges, mely hatékonyan lép fel a bőrt érő káros környezeti hatásokkal szemben. Az ideális nappali krém hidratálja, kondicionálja és energetizálja a bőrt, miközben aktívan harcol az idő előtti bőröregedést okozó szabadgyökök ellen.

4. Éjszakai ápolás
Bőrünk anyagcsere-aktivitása az éjszaka folyamán a legélénkebb: az új sejtek ilyenkor épülnek fel, a károsodottak pedig ilyenkor regenerálódnak. Éppen ezért annyira fontos, hogy éjszakai krémünk olyan hatóanyagokat tartalmazzon, melyek támogatják a természetes megújulási folyamatokat, erősítik a bőr saját védelmi rendszerét és intenzíven táplálnak.

Kiegészítő ápolás
A mindennapi bőrápolás mellett - bőrtípustól és kortól függően - célszerű hetente egyszer egy extra bőrápolást is beiktatni. Ezek a heti kúrák különleges többletet nyújtanak, ha bőre felhasználta tartalékait, ha különleges alkalomra készül vagy csak egy kis extra kényeztetésre vágyik. Feltöltik bőrünk kiürült raktárait, intenzíven pótolják a hiányzó nedvességet és tápanyagokat, hatékonyan kezelik az egyes bőrproblémákat. Bőrünk így plusz energiákhoz jut, üdeséget és vitalitást sugároz.
Ilyen kiegészítő ápolás lehet az elhalt hámsejtek eltávolítása kímélő bőrradírral, intenzív feszesítő koncentrátumok alkalmazása, tápláló, hidratáló vagy éppen kiegyensúlyozó arcpakolások használata.


Masszázstippek


A bőr fiatalságának megőrzése céljából talán a legfontosabb és legnépszerűbb kiegészítő ápolás a különösen kényes szemkörnyéki területek, illetve a nyak és a dekoltázs intenzív kezelése. Az ápoló készítmények felszívódása - és ezáltal hatása - fokozható, ha frissítő masszázst alkalmazunk.                              
fiatalság megőrzése

Szemkörnyéki területekhez
Vegyünk fel kis mennyiségű krémet a két gyűrűsujjunkra, és oszlassuk el ütögető mozdulatokkal a szemek körül. Ezután a belső szemzugtól elindulva, kifelé haladva gyengéden masszírozzuk be a szemkörnyék bőrébe, a szem körkörös izmaira kis nyomást gyakorolva. Ügyeljünk arra, hogy az orrnyerget se hagyjuk ki, mert a mimikai ráncok ott is hamar kialakulhatnak, ha nem nyújtunk neki kellő ápolást.

Nyak és dekoltázs ápolásához
Oszlassunk el két borsónyi krémet a tenyerünkben, majd vigyük fel a nyak és a dekoltázs területére. Kezdjük a dekoltázs alsó részénél: körkörös mozdulatokkal haladjunk belülről kifelé, egészen az állvonalig eljutva. Ügyeljünk arra, hogy mindig lentről felfelé történő mozdulatokat végezzünk, közben gyakoroljunk enyhe, felfelé irányuló nyomást! Ismételjük a mozdulatsort addig, amíg a krém teljesen felszívódik.

Őssejt technológiás natúrkozmetikumok a tudomány és a természet összhangjával!

További információért kattintson a linkre!

*

Artistry Youth Xtend kollekció

Ön elmúlt már 30?  Az Artistry Youth Xtend arcápoló öregedésgátló szett azoknak a nőknek ideális megoldás, akik már tudják, hogy 30...